Vieraita Tenetin harjakaisissa.

Tenetin uusi yläkoulu harjakaiskorkeudessa

Sotkamon kunnan uusi yläkoulu Tenettiin on saavuttanut merkittävän virstanpylvään, kun tänään vietettiin sen virallisia harjannostajaisia. Kutsuvierastilaisuudessa tutustuttiin tulevaan moderniin ja monipuoleiseen oppimisympäristöön sekä ruokailtiin perinteisten harjannostajaisten tapaan nauttien hernekeittoa ja kakkukahveja.

Harjannostajaisissa mukana olivat niin pääurakoitsija Rakennusliike Halonen Oy kuin muita tärkeitä yhteistyökumppaneita, kunnan henkilöstöä ja luottamushenkilöitä. Tilaisuudessa kuultiin muun muassa juhlapuheita ja musiikkiesityksiä, joista vastasi laulaja Hanna Hirvonen.

Kunnanjohtaja Kilpeläinen korosti puheenvuorossaan uuden yläkoulun merkitystä laadukkaassa perusopetuksessa sekä roolia elinvoimaisen ja vetovoimaisen kunnan rakentumisessa. Hän totesi, että Tenetin uusi yläkoulu ei ole pelkästään rakennus, vaan se on investointi tulevaisuuteemme, osoitus sitoutumisestamme lapsiystävällisen kunnan toimintaan ja kuntalaisten hyvinvointiin. Nuorten osallisuus Tenetin uuden yläkoulun rakennushankkeessa on yksi oiva esimerkki siitä, kuinka kunnassa kehitetään tulevaisuutta kuntalaisia herkällä korvalla kuullen.

Rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2023, ja suunnitelman mukaan uusi yläkoulu valmistuu syksyllä 2024, tarjoten tilaa monipuoliselle oppimiselle 6904 kem2 alueella. Koulun suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota oppimisympäristön innovatiivisuuteen ja muuntojoustavuuteen. Koulun päiväkäyttäjiä tulee olemaan arviolta noin 380, ja iltaisin sekä viikonloppuisin tiloja hyödyntävät muun muassa kansalaisopisto ja erilaiset järjestöt. Iso liikuntasali mahdollistaa monipuoliset liikuntatunnit sekä erilaisten tapahtumien järjestämisen. Elinkaarikustannusten optimointi on ollut hankkeen keskeinen periaate, mikä näkyy tarkoin valituissa materiaaleissa ja energiatehokkaissa ratkaisuissa. Aurinkosähkövoimala vesikatolla on yksi esimerkki tästä sitoutumisesta kestävään kehitykseen.

Lisätietoja

Helenius Harri

Tekninen johtaja, kunnan työsuojelupäällikkö

Kunnan työsuojelupäällikkö

Ojalammi Merja

Sivistysjohtaja – kansalaisopiston rehtori

Ajankohtaista

Sotkamon kunnalla varattavissa kaksi soutuvenettä

Sotkamon kunnalla on Eskonkadun päässä puistoalueen rannassa kaksi soutuvenettä, joita voi varata omaan käyttöönsä.

Kuurakadun ympäristön asemakaavan muutoksen hyväksyminen

MRA 94 § mukainen asemakaavan hyväksymistä koskevasta päätöksestä tiedottaminen

Sotkamon kunta käynnistää Pysy reitillä 2 -hankkeen esiselvitysvaiheen ulkoilureittien kehittämiseksi

Sotkamon kunta on aloittanut Pysy reitillä 2 -hankkeen esiselvitysvaiheen, jonka tavoitteena on edistää Sotkamon ja Vuokat…

Aatoksen perusparannus käynnistyy

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän ns. Aatoksen perusparannus käynnistyy purkutöiden kartoituksella 12.6.2024. Käytännö…